Traductor

dilluns, 9 de juny del 2014

Presentació de la nova museografia del Pou del Gel d'Oliana

El passat dissabte dia 7, es va inaugurar la nova exposició museogràfica del pou del gel, ja que l'anterior estava malmesa degut a les dures condicions ambientals de l'interior del pou.


En aquesta  nova exposició hi han intervingut, el tècnic de Patrimoni Cultural del Consell Comarcal, l’historiador Carles Gascón, que n'ha elaborat el contingut, i l'empresa Geosilva que n'ha fet el disseny.
El finançament s'ha dut a terme amb fons provinents del Consorci Ruta dels Oficis d’Ahir (CROA), motiu per el qual el pou del gel d'Oliana ha estat inclòs dins de "La ruta dels oficis d'ahir", de la qual formen part altres equipaments com l’antiga farinera de Montferrer, la fàbrica de llanes d’Arsèguel i els museus de les Trementinaires a Tuixent, dels Raiers a Coll de Nargó, i de la Vinya al Pont de Bar.

Els assistents a l'acte, vam poder gaudir d'una visita guiada a càrrec del Ramón Sala i d'una explicació del nou mural a càrrec de l'historiador Carles Gascón.

En acabar ens vam desplaçar a l'ajuntament, on l’Albert Fàbrega va fer la presentació del seu llibre Pous de glaç. Bages, Berguedà, Solsonès i Vallès Occidental.










Presentació del llibre "Pous de glaç. Bages, Berguedà, Solsonès i Vallès Occidental"